Rólunk

boraszat dekor oldalsoA VINEUM Borház 2000 óta működő családi vállalkozás, mely az első néhány évben csak hétvégi hobbiborászatként működött a család és barátainak kedvtelésére. 2002 évben vált a vállalkozás valódi borászattá és ebben az évben volt az első szüret, amiből palackos bor született, majd a 2003-as évtől kezdődően minden leszüretelt szőlő nedűje palackba került fajtánként kis tételekben száraz, édes és desszertbor formájában.

Mára a pincészet elérte azt a birtokszerkezetet és felszereltséget, ami lehetőséget ad arra, hogy a pincészet feltárja és megmutassa azokat a titkokat, amik Tokaj hegyalján a tállyai dűlőkben rejlenek, azokat a jellegzetességeket, amelyeket a vulkáni kőzetek, ásványok hoznak létre a karakteres, magas koncentrációjú, és minerális furmintokban, nőiesen lágy hárslevelűekben és nem utolsó sorban a kiváló minőségű aszúkban.
Az évszázadok alatt kialakult hagyományokat tiszteletben tartva, de a XXI. század ízlésének megfelelő olyan magas minőségű Tokaji borokat kívánunk megalkotni, melyek önálló karakterrel rendelkeznek és jellegzetesen csak a Tállyai dűlőkben születhetnek.

Hiszünk abban, hogy az egykor királyok által szeretett és kedvelt bor mára minden ember szerelmévé válhat és bízunk benne, hogy egyre többször kerül az Önök asztalára is!